
Alfredo
kantoi pöytään pullon Proseccoa alkumaljaa varten. En vaivautunut menua
avaamaan. Pyysin saada Pre-fix dinnerin ja riittävästi viiniä. Outi
kiitti italiaksi ja tarjoilu muuttui leikkisäksi heti alusta.
Scarlatto
oli da Umbertoa paljon mutkattomampi ja lämmin tunnelmalta. Tuntui sopivalta
istua perheateriaa sopivan intiimissä salissa ilman suurempia odotuksia.
Ruoka
oli hyvää, ei todellakaan fiiniä, mutta odottaako sitä joku italialaiselta
safkalta. Monesti paremmissa ravintoloissa ammattitauti iskee päälle ja
lautaselta etsii pelkästään virheitä. Italilaisten raflojen paras puoli on
suoraviivaisuus. Lautasella on kasa mämmiä ja sillä selvä. Usein ruoka on
silloin vielä lämmintä, proteiini sopivan kypsää ja sitä on paljon.
Hymyilin.
”Se ei varmaan ole ainakaan meidän
synttärisankarille ongelma.”
Jenni taputti
käsiään.
Hetken kuluttua trio rasvaletti purjehti pöydän ympärille.
Jennille lässähti eteen ”Happy birthday” koristeltu kynttilällinen tiramisu.
Jennin kasvot punoittivat kuin punaviini lasissa.
Raikuvat aplodit ravintolan henkilökunnalta ja muilta
asiakkailta pakottivat hymyn kasvoille.
Dinnerin jälkeen suoritettiin jalansiirtyminen viereiseen
Rum House -ravintolaan. Sisään astuessa pianisti oli päässyt jo hyvään vauhtiin.
Paikka lemusi testosteronille. Kävin hakemassa paukut. Istuttiin alas aivan
live trion viereen. Vilkaisin kitaristia, joka olisi ulkonäön perusteella
voinut soittaa Rolling Stonesissa. Pianisti oli nuorempi kaveri. ”Jerry lee
Lewis, is that you?” ajattelin.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti